הבית המודרני כבר לא מסתפק בנורות סטנדרטיות המשתלשלות מהתקרה ומציצות מאהיל. לכל חדר פונקציונליות שונה וגם אווירה אחרת. ביקשנו ממומחי העיצוב שלנו את הטיפים שלהם לתאורה בחדרי הבית השונים
הסלון
החדר שבדרך כלל משמש לאירוח, טרום תקופת קורונה, לבילוי ביתי, לרביצה, לצפיה משותפת בטלוויזיה, דורש גוף תאורה מרכזי בעל נוכחות ועוצמה. עם זאת מומלץ לשלב בסלון גם גופי תאורה קטנים יותר בפינות שונות, כדי לייצר תחושת חמימות, וכדי להאיר אזורים מסוימים בתאורה פחות נקודתית. כך, מנורה ניצבת לצד כורסא תיצור עוד פינה ישיבה ושהות פרטית לקריאה או סתם כדי לגלול בפעם ה-2435 ביום במסך הסלולארי שצמוד ליד.
חדר השינה
גופי התאורה המומלצים לחדר הזה נועדו לחמם ולרכך את האווירה. מנורות קטנות פינתיות ניצבות או תלויות יכולות לשמש כמנורות לילה, כלומר כאלה ליד או מעל השידה שלצד המיטה. לחדרים קטנים במיוחד כדאי להשתמש בגוף תאורה קטן לצד המיטה, כזה שיכול לשמש גם כמדף.
המשרד הביתי
יותר מתמיד, פינת העבודה או המשרד הביתי הפכו להיות חלק חשוב מהבית שדורשים תאורה ממוקדת אבל גם כזאת שניתן לכוון ולהזיז בקלות בהתאם לאופי החיים בבית. גוף תאורה בממדים קטנים או בינוניים מומלץ כדי לא לתפוס מקום רב ולהשאיר מקום לכל היתר.
בין לבין
בין פתרונות התאורה המודרנית אפשר למצוא יותר ויותר גופי תאורה ניידים ונטענים. הניידים מאפשרים תנועה בין חדרי הבית השונים ומיקום לפי הצורך, והנטענים מאפשרים עמדת עבודה או בילוי מבלי צורך להתנתק מהמכשירים שלצידכם כמו הטלפון הסלולרי או המחשב הנייד.