ביקשנו משלוש נשים מוכשרות עם טעם מובחן וסטייל בולט להכניס את רוח האביב לשולחן. העונה הכי מתחדשת בשנה, מביאה איתה רעננות וטריות בחומרי הגלם והחיבור בין המטבח המקומי לקולקציה החדשה של הכלים והאביזרים ב-DOT, יצרו יחד עושר צבעוני הרמוני. לירון גרינברג ותכלת פורטמן ניצחו על התפריט, נורית קריב ניצחה על העיצוב.
“התחלנו מהכלים. הסתכלנו על הקולקציות היפות והצבעוניות”, אומרת לירון, “וקיבלנו השראה למנות שמחברות בין סוף החורף לתחילת האביב, ומשדרות קלילות, שמחה, טריות”. “בחרנו לבשל מנות שעברו מעט תהליכים, כלומר סוג של מינימליזם חי”, מתארת תכלת את הקונספט שנבחר.
לירון: “הכנו סשימי של טונה אדומה טרייה. זאת מנה קלילה שהכי מתאימה לאביב, עם סלט מלפפונים שלא לוקח את המקום של הטונה”.
תכלת: “השומרים שגדלו בחורף והגיעו ממש עכשיו לשיאם, מצאו את עצמם בסלט עם תפוזי דם וצנוניות, רגע לפני שלא יהיו כאלו יותר. ופסטה כמובן, שאי אפשר בלעדיה, השתדכה לאפונה טרייה, אספרגוס, ברוקוליני וכרוב ניצנים שהכי מסמל את בוא האביב.
לירון: “הקומקוואט שבימים האלה מסיים את עונתו, הפך לקונפיטורה אותה שידכנו לשמנת של פעם, שמחמיאה להכל”.
מתכון לקונפיטורה של קומקוואט – תפוז סיני
1 קילו קומקוואט
500 גרם סוכר לבן
חצי כוס מיץ תפוזים
מיץ וגרידה מלימון אחד
פיסת ג’ינג’ר קטנה
ענף קטן של רוזמרין
לשטוף היטב את הפירות ולחצות אותם לאורכם. למלא סיר בגודל בינוני בפירות החתוכים עם הרבה מים, להביא לרתיחה ולסנן. יש לחזור על הפעולה עוד פעמיים, כדי שהמרירות של הקליפה תצא.
להעביר לסיר את הפירות המסוננים, ואז להוסיף את סוכר, מיץ תפוזים, לימון וגרידת לימון, ג’ינג’ר ורוזמרין. להביא להרתחה ואחר כך לבשל בבעבוע בינוני, ללא מכסה, 30-40 דקות. להעביר לצנצנת מעוקרת ולאחסן במקרר.
נורית: “התחלנו ממפת פשתן בצבע חמרה כי זה מצע מפתיע ומשגע! וגם ממש מרים לכלים המרהיבים בקולקציה החדשה. בחרתי צלחות צבעוניות ולבנות בערבוביה, כי הלבן על החמרה מקבל פתאום מראה אחר. גם פרחים לבנים בוואזות צבעוניות נראים אחרת כשהרקע הוא בצבע חזק, בולט וחם”.
“הלבן והירוק שמגיעים מהאוכל ומהפרחים והכלים מקלילים את החם של צבע המפה והופכים את כל המראה לאביבי”, אומרת נורית. “הצלחות מסדרת BARRO של HAY מחמיאות למנות קטנות וצבעוניות. כוסות הזכוכית הצבעוניות שקופות, מוסיפות עוד חומריות קלילה בניגוד לשמנמנות של הצלחות. ולבסוף האגרטלים המצוירים ביד במשבצות מוסיפים הרבה הומור ומשלימים את התמונה”.